Застосування моделей і критеріїв семантичної еквівалентності даних для підвищення ефективності функціонування економічних систем - Плєхова, Ганна Анатоліївна; Алісейко, Oлена Вячеславівна; Кочуєва, Зоя Анатоліївна; Pliekhova, Ganna; Alisejko, Olena; Kochuieva, Zoia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглядається проблема розробки моделей і критеріїв семантичної еквівалентності даних за умови їх лексичної багатозначності стосовно до реляційних баз даних. У сучасному суспільстві зростає роль пізнання складних за структурою об’єктів. Це відбувається через неможливість або небажаності проведення експерименту на реальних об’єктах.
Application of semantic models and criteria equivalence of data to increase efficiency functioning of economic systems
Keywords: реляційна база даних; предметна область; параметризований або родовий тип данних; параметр на об’єкті; атрибут; домен; relational database; subject area; parameterized or generic data type; object parameter; attribute; domain; 004.65; 10.30977/VEIT.2021.19.0.41