Модернізаця об’ємного гідропривода мобільного підйомника АП-18-09 для обслуговування літаків - Йорохов, Артур Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дипломного проекту є об'ємний гідропривод підйомника моделі АП-18-09, для якого провеедена модернізацію з метою підвищення рівня автоматизації керування та герметичності гідрозамків стріли. Мета проекту – розрахунок об'ємного гідропривода підйому стріли загальним зусиллям двох гідроциліндрів 170 кН за час підйому не більше 40 с. Виконані огляд сучасних мобільних підйомників з робочими платформами, опис конструкції вітчизняного підйомника моделі АП-18-09, аналіз гідравлічної принципової схеми підйомника, розрахунок об’ємного гідропривода та визначення його ККД, наведені пропозиції щодо модернізації гідропривода з використанням гідророзподільника з пропорційним електромагнітним керуванням та гідрозамком підвищеної герметичності. Виконані також робочі креслення гідрозамка підвищеної герметичності, проведені техніко-економічні розрахунки та розглянути питання охорони праці, а також розглянуті питання з експлуатації гідропривода.
Keywords: гідроциліндр; гідропривід; гідроапаратура; розрахунок