Порiвняння зносостiйкостi та нанотвердостi сталей, поверхня яких змiцнена рiзними способам - Глушкова, Д. Б.; Степанюк, А. І.; Донченко, Д. О.; Hlushkova, D.; Stepaniuk, A.; Donchenko, D.; Глушкова, Д. Б.; Степанюк, А. И.; Донченко, Д. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Приведено порівняння зносостійкості сталей 45 і 38Х2МЮА без покриття і з різними способами зміцнення поверхневого шару. За допомогою нанотвердості отримана інформація про закономірність розподілу твердості в приповерхневому шарі.
Comparing wear properties and nanohardness of steels after strengthening the surface by various methods
Сравнение износостойкости и нанотвердости сталей, поверхность которых упрочнена разными способами
Keywords: приповерхневий шар; нанотвердість; зносостійкість; зміцнення; покриття; surface layer; nanohardness; wear resistance; strengthening; coating; приповерхностный слой; нанотвёрдость; износостойкость упрочнение; покрытие; 669.017; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.90.0.38