Розробка електропривода для легкого персонального електричного транспортного засобу - Смирнов, Олег Петрович; Борисенко, Анна Олегівна; Марченко, Данило Олександрович; Smyrnov, Oleh; Borysenko, Anna; Marchenko, Danylo (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Стаття присвячена проблемі підвищення інклюзивної мобільності та екологічної чистоти за рахунок розробки тягового електропривода для легкого персонального лектричного транспортного засобу на базі триколісного велосипеда. Проведено дослідження сучасних систем електропривода легких персональних електричних транспортних засобів. Розроблено функціональну та електричну схему системи керування електричним двигуном, обґрунтований вибір двигуна та контролера. Проведений розрахунок та обґрунтування джерела живлення для електропривода триколісного транспортного засобу.
Development of an electric drive for personal light electric vehicles
Keywords: легкий персональний електричний транспортний засіб; електропривод; електричний двигун; система керування; акумуляторна батарея; енергоємність; електричний велосипед; personal light electric vehicle; electric drive; electric motor; control system; battery; energy intensity; electric bike; 629.3; 10.30977/VEIT.2024.25.0.4