ДОСЛІДЖЕННЯ НАВАНТАЖЕНЬ, ЩО ДІЮТЬ ПРИ РОБОТІ СКРЕПЕРА ЗІ ШТОВХАЧЕМ - Ковалевський, С. Г.; Ковалевский, С. Г.; Kovalevskyi, S. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2015)
Розглянуто режим роботи скрепера зі штовхачем, в якому під час стикування машини рухаються з різними швидкостями, а ківш заповнюється ґрунтом. Проведено аналіз навантажень, що діють у пружному елементі амортизуючого пристрою. Розроблено методику розрахунку навантажень. Описано застосування амортизуючого пристрою, який захищає конструкцію скрепера від небезпечних динамічних навантажень.
ИССЛЕДОВАНИЕ НАГРУЗОК, ДЕЙСТВУЮЩИХ ПРИ РАБОТЕ СКРЕПЕРА С ТОЛКАЧОМ
STUDING LOADS ACTING AT THE SCRAPER OPERATION WITH A PUSHING VEHICLE
Keywords: навантаження; скрепер; штовхач; амортизатор; жорсткість; буксування; нагрузки; толкач; жесткость; буксование; loads; scraper; pushing vehicle; springing element; rigidity; skidding; 621.869