Удосконалення конструкції клапана роздільного гальмування бортів - Щербаков, Костянтин Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі проведено оцінку маневреності машин при використанні комбінованих способів управління, а також виконано огляд і порівняльний аналіз гідравлічних клапанів, що застосовуються у роздільних бортових гальмівних системах. Запропоновано нову модифікацію клапана, що дозволяє підвищити точність керування, зменшити витоки та підвищити надійність роботи системи в умовах експлуатації.
Keywords: гальмівна система; гідрооб’ємна система; гідростатичний привід; клапан; маневреність; роздільне гальмування; СШ26 "Надія"