Забезпечення заданого рівню надійності транспортних засобів використанням оптимальних ресурсів при виробництві та ремонтах - Новік, Андрій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В результаті проведеної роботи виявлені характерні відмови нових та відремонтованих двигунів СМД-62 в реальній експлуатації, встановлені причини цих відмов. Визначено номенклатуру деталей, які потребують використання запасних частин в процесі експлуатації. Розроблено методику забезпечення заданого рівню надійності транспортних засобів експлуатаційними методами (за допомогою запасних частин). В її основу закладені надійнісні та вартісні характеристики елементів машин, які працюють в умовах реальної експлуатації. Отримано математичну модель залежності потрібної кількості запасних частин від техніко-економічних показників конкретної машини, агрегату, деталі в певних умовах експлуатації.
Keywords: транспортні засоби; дизельні двигуни; показники надійності; відмови; оптимальний ресурс