Аналіз ефективності рекламних кампаній в сучасній торговельній сфері - Мєсєчко, Олег Денисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності рекламних кампаній в сучасній торговельній сфері. Мета роботи — розробка практичних рекомендацій для вдосконалення асортименту продукції та покращення ефективності рекламних заходів на підприємстві ТОВ «ЄВРОБУД», яке спеціалізується на виробництві будівельних матеріалів. Предмет дослідження – теоретико-методичні та практичні засади підвищення ефективності рекламних кампаній в сучасній торговельній сфері на прикладі сучасного підприємства ТОВ «ЄВРОБУД». У процесі дослідження були використані загальнонаукові та специфічні методи, зокрема: аналіз і синтез – для визначення сутності рекламної компанії та факторів, що на неї впливають, порівняльний аналіз – для зіставлення результативності витрат на рекламу та оцінки її економічної ефективності, статистичний метод – для оцінки ефективності витрат на рекламу, визначення продуктивності праці та інших економічних показників, графічний метод – для візуалізації результатів аналізу покращення ефективності рекламних заходів. Результатами дослідженя є прогнозний розрахунок доходу, рентабельності та ефективності рекламних заходів для кожного з запропонованих заходів рекламної компанії ТОВ «ЄВРОБУД». За результатами аналізу надано рекомендації щодо подальшої оптимізації витрат, зокрема на етапах виробництва та реклами, що дозволить підвищити рентабельність і ефективність роботи підприємства. Зроблені висновки дозволяють підприємству ТОВ «ЄВРОБУД» підвищити ефективність маркетингових витрат, забезпечити зростання доходу та прибутку за рахунок оптимізації витрат і впровадження нових продукт.
Keywords: рентабельність; ефективність реклами; маркетингова стратегія; оптимізація витрат; фінансовий аналіз