Система регулювання температури робочої рiдини гiдроприводу - Пiмонов, Георгiй Георгiйович; Пiмонов, Iгор Георгiйович; Фомiн, Роман Олександрович (My University, 2013)
1. Система регулювання температури робочої рідини зміною її об'єму, що циркулює в гідроприводі, яка містить насос, гідробак з розташованою в ньому рухливою перегородкою, дросель, перепад тиску на якому залежить від температури робочої рідини, кінематичний і гідравлічний зв'язок, що здійснює рух перегородки в залежності від в'язкості (температури) робочої рідини, яка відрізняється тим, що зміна об'єму робочої рідини, що циркулює в гідроприводі, досягається поворотом перегородки, яка разом з внутрішніми поверхнями бака створює потік робочої рідини спочатку невеликого об'єму, а потім, у міру її прогрівання, поступово до цього потоку приєднується весь об'єм робочої рідини в баку. 2. Система за п. 1, яка відрізняється тим, що перегородка виконана із теплоізоляційного матеріалу. 3. Система за п. 1, яка відрізняється тим, що на рухливій перегородці є заслінка з виточками, яка дає змогу додатково впливати на зміну об'єму робочої рідини, що циркулює в гідроприводі.
Keywords: гiдропривiд; металообробка