Використання щебенево-мастикового асфальтобетону на основі модифікованого бітуму, при виконанні робіт з капітального ремонту на автомобільній дорозі Т-07-12 Перечин – Свалява, км 17+000 – км 37+000 в Закарпатській області - Биков Микита Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі були розглянуті питання аналізу природно-кліматичних умов, проаналізовано фактичний стан досліджуваної ділянки автомобільної дороги, встановлено конструкцію дорожнього одягу, запропоновано роботи з посилення, досліджено фізико-механічні показники та колієстійкість ЩМА та запропоновано для шару покриття ЩМА підвищеної колієстійкості, розраховано об'ємів робіт, розроблено технологію виконання робіт з фрезерування старого покриття дорожнього одягу, влаштування шару дорожнього одягу з щебенево-піщаної суміші укріпленої цементом, вирівнювального шару з крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші типу А1 та покриття з ЩМАС-20 на бітумі модифікованому полімером Superplast.
Keywords: щебенево-мастиковий асфальтобетон; щебенево-піщана суміш; дорожній одяг; посилення; колієстійкість