Управління грошовими потоками підприємства - Мирошниченко, Данило Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження - процес руху грошових коштів на підприємстві. Мета роботи - Вдосконалення методів управління грошовими потоками підприємства. Методи дослідження - системний підхід, статистичні методи, методи фінансового і економічного аналізу, графічний метод. У сучасних умовах господарювання багато підприємств поставлено в умови самостійного вибору стратегії і тактики свого розвитку. Самофінансування підприємством своєї діяльності стало першочерговим завданням. У умовах конкуренції і нестабільного зовнішнього середовища необхідно оперативно реагувати на відхилення від нормальної діяльності підприємства. Управління грошовими потоками є тим інструментом, за допомогою якого можна досягти бажаного результату діяльності підприємства, - отримання прибули. Цими обставинами обумовлений вибір тими дослідження. У дипломній роботі проаналізована господарська діяльність підприємства ТОВ «Гранд Річ» і проведений аналіз стану управління грошовими потоками підприємства. На підставі цього аналізу розроблений план організаційних заходів по вдосконаленню методів управління грошовими потоками підприємства.
Keywords: грошовий потік; рух грошових коштів; чистий грошовий потік; ефективність грошового потоку