Підвищення ефективності системи живлення насосів екскаваторів - Шкіренко, Дмитро Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломна робота присвячена вирішенню актуальної проблеми підвищен-ня ефективності системи живлення шляхом вдосконалення його компонентів. Для досягнення цієї мети в роботі аналізуються основні складові самого екскаватора і його гідронасосу; розглядається установка фільтру ПЗМІ-ГС-661. Об’єктом дослідження є гідронасос регульований аксіально-поршневий в екскаваторі ЕО-4228. Перелік питань, які розглянуті в дипломній роботі: витрата палива, оцінка продуктивності екскаватора, ККД екскаватора, витрата палива та ККД насосу. В результаті аналізу та розрахунків до та після установки фільтру ПЗМІ-ГС-661, в підсумку підвищило тиск (з 22.4 МПа до 23 МПа), ККД насосу (з 76.2% до 78.4%) та зменшилась витрата палива (з 2.121 л\год до 1.968 л/год) та необхідна потужність для роботи гідронасосу(з 102.86кВт до 102.74кВт). Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: надійність; гідропривод; насос; живлення; потужність; витрата палива