Розробка крану на шасі КрАЗ-255Б - Горшков, Владислав Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі виконано огляд автомобільних кранів та робіт пов’язаних з дослідженням навантаження робочого обладнання. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на робоче обладнання кран, виконані розрахунки механізмів крану. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: кран; гідросистема; потужність; вантаж; стріла; мотор; продуктивність