Застосування на двигуні з безпосереднім впорскуванням бензину автомобіля Volkswagen Golf різних способів сумішоутворення - Швидченко, Дмитро Артемович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Робота пов’язана із застосуванням різних способів сумішоутворення на двигуні Volkswagen Golf з безпосереднім впорскуванням бензину, котрий можна застосовувати на вітчизняному автотранспорті. Предметом дослідження: є підвищення техніко-економічних і поліпшення екологічних показників робочого процесу ДВЗ при застосовуванні на вітчизняному автомобілі. Мета роботи: застосування на двигуні Volkswagen Golf з безпосереднім впорскуванням бензину різних способів сумішоутворення для підвищення ефективності експлуатації легкового автомобілю. Для досягнення поставленої мети були виконані наступні завдання: - наведені технічні характеристики та опис особливостей конструкції легкового двигуна Volkswagen Golf; - зроблений аналіз досліджень двигуна Volkswagen з використанням різних способів cумішоутворення; - наведений комплекс повітряних заслінок за допомогою котрих забезпечуються різні види сумішоутворення; - приведені результати досліджень по підвищенню техніко-економічних і поліпшенню екологічних показників робочого процесу ДВЗ автомобілів FSI; - обґрунтуванні можливості отримання економічного ефекту. Економічний ефект від впровадження даної розробки за 5 років складає 710050 грн.
Keywords: бензо-газовий двигун; система живлення; розрахункове дослідження; техніко-економічне обгунтування