ВИЗНАЧЕННЯ ВІЛЬНИХ КОЛИВАНЬ МАСИ ПАСИВНОГО ДИНАМІЧНОГО ГАСНИКА З ДОДАТКОВОЮ МЕХАНІЧНОЮ СТРУКТУРОЮ - Сидоренко, І. І.; Ткачов, А. В.; Ткачов, О. А.; Сидоренко, И. И.; Ткачев, А. В.; Ткачев, А. А.; Sidorenko, I.; Tkachiov, A.; Tkachiov, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2016)
Проведено математичне моделювання вільних коливань маси гасників з розширеною структурою. Виконано порівняльний аналіз коливальних процесів в одномасовій лінійній та нелінійній системах при кінематичному збурюванні. Побудовано скелетні криві, що відображають основні властивості нелінійних пасивних динамічних гасників коливань.
ОПРЕДЕЛЕНИЕ СВОБОДНЫХ КОЛЕБАНИЙ МАССЫ ПАССИВНОГО ДИНАМИЧЕСКОГО ГАСИТЕЛЯ С ДОПОЛНИТЕЛЬНОЙ МЕХАНИЧЕСКОЙ СТРУКТУРОЙ
DETERMINATION OF FREE VIBRATIONS OF MASSES OF THE PASSIVE DYNAMIC ABSORBER WITH AN ADDITIONAL MECHANICAL STRUCTURE
Keywords: вільні коливання; динамічна характеристика; коливальний процес; нелінійна система; скелетні криві; додаткова механічна структура; свободные колебания; динамическая характеристика; колебательный процесс; нелинейная система; скелетные кривые; дополнительная механическая структура; free vibrations; dynamic characteristic; oscillating process; nonlinear system; skeletal curves; additional mechanical structure; 62-752.2