Дослідження зміни гальмівних властивостей легкових автомобілів в процесі експлуатації - Боровик, Данило Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – процес встановлення технічного стану гальмівних систем легкових автомобілів. Мета дослідження – підвищення безпеки руху легкових автомобілів в процесі експлуатації. Методи дослідження. У роботі використано теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу рівнянь механіки. Експериментальні методи дослідження включали імітаційні випробування автомобіля на стенді. У дипломній роботі було проведено аналіз впливу технічного стану гальмівних механізмів на показники ефективності гальмування, обґрунтовано оцінку зміни гальмівних осьових сил легкових автомобілів в умовах імітаційних досліджень, проведено теоретичне дослідження зміни осьових гальмівних сил легкових автомобілів, які перебувають у експлуатації. Розроблено методику імітаційних досліджень процесу гальмування легкових автомобілів
Keywords: ДОСЛІДЖЕННЯ; ЗМІНА ГАЛЬМІВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ; ЛЕГКОВИЙ АВТОМОБІЛЬ; ПРОЦЕС ЕКСПЛУАТАЦІЇ