Формування бази метаданих ГIС "Автомобiльна дорога" для монiторингу i кадастру автомобiльних дорiг - Саркiсян, Г. С.; Ряпухін, В. М.; Sarkisian, H.; Riapukhin, V.; Саркисян, Г. С.; Ряпухин, В. Н. (Харківський національний автомобильно-дорожній університет, 2019)
У даній статті розглядається підхід до формування бази даних ГІС «Автомобільна дорога» для моніторингу і кадастру автомобільних доріг. Розглядається схема взаємодії рухомого пневматичного колеса автомобіля і нерівності на покритті автомобільної дороги. Проведено аналіз існуючих нерівностей на покриттях експлуатованих дорожніх одягів та визначено типові форми нерівностей. Запропоновано підхід до визначення величини навантаження на дорожній одяг при подоланні нерівностей різної форми і підхід до формування бази даних ГІС «Автомобільна дорога».
Formation of GIS «Automobile Road» metadata bases for monitoring and automobile road cadastre
Формирование базы метаданных ГИС «Автомобильная дорога» для мониторинга и кадастра автомобильных дорог
Keywords: метадані; геоінформаційна система; база даних; автомобільна дорога; рівність; надійність; вихідні дані; кадастр; metadata; geoinformation system; database; roughness; reliability; input data; cadastre; метаданные; геоинформационная система; база данных; автомобильная дорога; ровность; надежность; исходные данные; кадастр; 625.7