Дослідження особливостей робіт, пов'язаних з демонтажем мостових конструкцій - Лисенко, Сергій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Досліджуються технології та механізми для демонтажу мостових споруд. Зроблено огляд літературних, нормативних та наукових джерел, розглянуті види демонтажних робіт та головні причини, що призводять до них. Розглянуті приклади двох різних сучасних технологій демонтажу для умов України. Запропоновані актуальні машини та механізми для проведення робіт з часткового або повного демонтажу мостів.
Keywords: мости; життєвий цикл; реконструкція; демонтаж; технології; ризики; механізми; безпека робіт