Формування системи управління маркетингом взаємодії на основі концепції життєздатних систем - Федотова, І. В.; Федотова, И. В.; Fedotova, I. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018)
У статті розглядаються основні інструменти управління маркетингом взаємодії підприємства з різними партнерами. Дослідження управління маркетингом взаємодії на підприємствах є важливим як у теоретичному, так і у практичному відношенні. Метою дослідження є удосконалення теоретичних засад формування системи загального управління маркетингом взаємодії підприємства з основними групами суб’єктів взаємовідносин, який би враховував взаємини з усіма групами партнерів підприємства. Запропоновано модель системи управління маркетингом взаємодії підприємства на базі методичного апа-рату кібернетичного моделювання життєздатних систем. Система управління маркетингом взаємодії підприємства подана у вигляді суб’єкта (метасистеми) та об’єкта управління (операційного елемента), запропонованого у вигляді процесів управління марке-тингом взаємодії з основними групами партнерів. Подано систему міжфірмової взаємодії, що відображає формування індивідуальних взаємин з конкретним партнером. Це дозволяє координувати взаємини підприємства з кожною групою партнерів, забезпечити життєздатні засоби розвитку та підтримки довгострокових ділових відносин, отримувати синергетичний ефект від взаємодії з партнерами. Система загального управління маркетингом взаємодії підприємства з партнерами може застосовуватися для будь-яких підприємств і організацій.
Формирование системы управления маркетингом взаимодействия на основе концепции жизнеспособных систем
Formation of the relationship marketing management system based on the concept of viable systems
Keywords: маркетинг взаємодії; взаємовідносини; партнер; суб’єкти взаємодії; система управління; життєздатна система; управління взаємовідносинами; маркетинг взаимодействия; взаимоотношения; партнер; субъекты взаимодействия; система управления; жизнеспособная система; управление взаимоотношениями; relationship marketing; relationships; partner; subjects of interaction; management system; viable system; relationship management; 339.138