Визначення пластичності литих асфальтобетонних сумішей методом Люєра - Пиріг, Я. І.; Pyrig, Yan; Оксак, С. В.; Oksak, Serhii; Ільїн, Я. В.; Iliyn, Iaroslav; Місніченко, С. О.; Misnichenko, Serhii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті розглянуто особливості експериментального визначення технологічної пластичності литих асфальтобетонних сумішей методом Люєра, наведено конструкцію приладу та методику визначення показника пластичності. На основі експериментальних показників встановлено чутливість виявлення пластичності литих асфальтобетонних сумішей, визначених методом Люєра, до гранулометричного складу сумішей та кількості бітумного в’яжучого.
Determination of plasticity of mastic asphalt mixtures by the Luer method
Keywords: лита асфальтобетонна суміш; технологічна пластичність; метод Люєра; прилад; mastic asphalt mix; fluidity of the mixture; method; device; 691.167+796.012.232; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.85