Аналіз роботи прямокутної залізобетонної труби - Онуфрієнко, Олександр Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі виконано розрахунок прямокутної труби без урахування та з урахування спільної роботи лотка з ґрунтом. Розглянуті питання аналізу конструкцій залізобетонних водопропускних труб. Визначені навантаження, які діють на прямокутну залізобетонну трубу та її напружено-деформований стан. Виконаний розрахунок труби, коли лоток розглянуто як смугу на лінійно-деформівному шарі скінченної товщини, а також розрахунок труби при умові, що лоток лежить на ґрунті, що описується моделлю Вінклера.
Keywords: водопропускна труба; прямокутна залізобетонна труба; нк-100; напружено-деформований стан; модель ґрунтової основи; модель Вінклера