Визначення показникiв пневмодвигуна для гiбридної силової установки мiського легкового автомобiля - Нечипорук, М. В.; Воробйов, Ю. А.; Пода, В. Б.; Нечипорук, Н. В.; Воробьев, Ю. А.; Пода, В. Б.; Nechiporuk, N.; Vorobyov, Y.; Poda, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Розглянуто питання щодо принципів вибору основних показників поршневого пневмодвигуна гібридної силової установки «ДВЗ-пневмодвигун» легкового автомобіля міського призначення, що використовує скраплене повітря. На основі розрахункових досліджень показників пневмодвигунів з різними вихідними даними для прототипу автомобіля, що рухається зі швидкістю 60 км/год, вибраний і запропонований для впровадження пневмодвигун із показниками, які забезпечують мінімальні витрати повітря за умов прийнятних габаритів.
Определение показателей пневмодвигателя для гибридной силовой установки городского легкового автомобиля
Determination of the pneumatic engine indices for the hybrid power unit of a city car
Keywords: гібридна силова установка; пневмодвигун; двигун внутрішнього згорання; автомобіль; автотранспортний засіб; скраплене повітря; показники робочого процесу; гибридная силовая установка; пневмодвигатель; двигатель внутреннего сгорания; автомобиль; автотранспортное средство; сжиженный воздух; показатели рабочего процесса; hybrid power plant; pneumoengine; internal-combustion engine (ICE); city car; motor transport; liquefied air; engine indicators; operating modes; 621.541.1; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.85.0.83