Аналіз і покращення процесів зарядки електричних транспортних засобів у транзактивних енергетичних системах - Жерновий, Владислав Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - проаналізувати особливості функціонування транзактивних локальних електроенергетичних систем, їх архітектуру, компоненти та основні підходи до управління енергоресурсами з метою виявлення перспектив розвитку та підвищення ефективності їх роботи. Об'єкт дослідження - транзактивні локальні електроенергетичні системи, зокрема їх функціонування та перспективи розвитку. Мета роботи - проаналізувати особливості функціонування транзактивних локальних електроенергетичних систем, їх архітектуру, компоненти та основні підходи до управління енергоресурсами з метою виявлення перспектив розвитку та підвищення ефективності їх роботи. Робота присвячена дослідженню транзактивних локальних електроенергетичних систем (ТЕС) як інноваційного підходу до управління енергоресурсами в умовах зростаючого впровадження відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) та децентралізації енергетичних систем.
Keywords: microgrid; електромобіль; заряд електромобіля; транзактивна система; розумна зарядка; локальні системи