Впровадження світлофорного регулювання на перехресті вул. Гольдбергівська - пров. Рибасівський - Матієв, Мухіддін (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – розробка заходів для підвищення безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста. Об’єкт дослідження – організація дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста. Предмет дослідження – вплив організації дорожнього руху на безпеку дорожнього руху. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведений аналіз організації дорожнього руху на перехресті і пішохідних переходах та основні напрямки підвищення безпеки на них. Отримані результати – запропоновані заходи щодо підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті вул. Гольдбергівська – пров. Рибасівський, а саме: введення світлофорного регулювання у жорсткому управлінні. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті вул. Гольдбергівська – пров. Рибасівський з метою підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті.
Keywords: перехрестя; інтенсивність транспортного потоку; безпека дорожнього руху; світлофорне регулювання; пішохідний рух