Дослідження електроприводу автомобільного крісла з функцією розвороту для зручної посадки - Медведєв, Дмитро Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: Проведення аналізу існуючих рішень для людей зі спеціальними потребами та розробка і дослідження електроприводу автомобільного крісла з функцією обертання. Об’єкт роботи: Обертання автомобільного крісла. Предмет роботи: Електропривод автомобільного крісла з функцією обертання. Розроблено концепт автомобільного крісла з функцією обертання за допомогою електропривода. Виконано аналіз спроб створення автомобіля для людей зі спеціальними потребами та подальшого розвитку цих автомобілів. Розглянуто обладнання сучасних автомобілів для групових перевезень людей з обмеженими можливостями та варіанті переобладнання особистих легкових автомобілів. Проаналізовано будову сучасних автомобільних крісел. Розроблено конструкцію та розраховано характеристики автомобільного крісла з функцією обертання. Проведено дослідження та запропоновано технічне рішення електроприводу для автомобільного крісла з функцією обертання. Проведено розрахунки вартості науково-дослідної роботи на розробку електроприводу автомобільного крісла з функцією обертання. Проведено розгляд питань охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні автомобільних крісел для людей з обмеженими (спеціальними) потребами.
Keywords: автомобільне крісло; електропривід; конструкція автомобільного крісла; електродвигун; автомобільне сидіння