Пiлотна грунтопроколююча головка для керованого проколу - Пенчук, Валентин Олексiйович; Сiдак, Володимир Степанович; Супонєв, Володимир Миколайович; Балесний, Сергiй Петрович; Щукiн, Олександр Вiкторович; Сидоров, Валентин Владиславович; Вiвчар, Станiслав Михайлович (My University, 2017)
Пілотна ґрунтопроколююча головка для керованого проколу, що складається з корпусу, наконечника зі скошеною поверхнею, яка відрізняється тим, що в корпус пілотної ґрунтопроколюючої головки встановлена направляюча висувна голка, що забезпечує курсову стійкість траєкторії проколу і можливість виконання робіт прокладання підземних комунікацій у зимову пору року.
Keywords: грунтознавство; будiвництво