Дослідження експлуатаційних характеристик автомобільних шин - Нескреба, Едуард Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Досліджуються експлуатаційні характеристики автомобільних шин, встановлюється взаємозв’язок між ними. Наведені залежності експлуатаційних характеристик від значень тиску газового наповнювача в шині. Досліджується вплив температури та внутрішнього тиску автомобільних шин на експлуатаційні властивості автомобіля та безпеку руху в стартовий період руху. Запропонована методика визначення стартового часу руху автомобіля до стабілізації температури та внутрішнього тиску в його шинах в процесі експлуатації.
Keywords: АВТОМОБІЛЬНА ШИНА; ТИСК В ШИНІ; ТЕМПЕРАТУРА ШИНИ; ОПІР КОЧЕННЮ; МАКСИМАЛЬНА ШВИДКІСТЬ; ВАНТАЖОПІДЙОМНІСТЬ; ЗЧЕПЛЕННЯ ШИНИ З ДОРОГОЮ; АКВАПЛАНУВАННЯ; РЕСУРС ШИНИ; ЗНОС ПРОТЕКТОРА; ВТОМНІ РУЙНУВАННЯ; ШУМОВИПРОМІНЮВАННЯ