Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Івано-Франківській області - Бутенко, Микола (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто питання, що стосуються виготовлення асфальтобетонних сумішей різних типів на асфальтобетонному заводі, який розташовано в м. Городенка Івано-Франківській області. Здійснено огляд географічних, кліматичних та економічних особливостей району розташування асфальтобетонного заводу. Виходячи з розташування заводі та наявності родовищ корисних копалин будівельних матеріалів здійснено вибір джерел, з яких на завод будуть постачатися вихідні сировинні матеріали. На основі конструювання дорожнього одягу автомобільної дороги III категорії та його розрахунку встановлено типи асфальтобетонних сумішей, що будуть виготовлятися на заводі. Виходячи з заданого змінного темпу будівництва дороги вибрано асфальтозмішувальну установку та здійснено розрахунок складського господарства асфальтобетонного заводу з встановленням геометричних розмірів відкритих складів кам`яних матеріалів, силосного складу мінерального порошку та бітумосховища. Розроблено технологічну схему виготовлення асфальтобетонних сумішей різних типів на заводі. На основі виконаного економічного розрахунку встановлено вартості асфальтобетонних сумішей, що будуть виготовлятися на асфальтобетонному заводі.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонний завод; суміш; технологія