Спосіб заміни опорних частин і підферменників в залізобетонних мостах - Кіслов, Олександр Григорович; Краснов, Сергій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб заміни підферменників і опорних частин в залізобетонних мостах включає підйом балок прогонової будови моста та утримання їх на висоті протягом часу, потрібного для демонтажу пошкоджених та бетонування нових підферменників, і влаштування оновлених опорних частин. Балки піднімають з використанням підйомного механізму, що складається з металоконструкції та гідравлічних домкратів.
Keywords: мости; залізобетон