Проєкт уточнення показників бонітування ґрунтів та нормативної грошової оцінки земельних ділянок комунальної форми власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які розташовані на території Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області - Бутенко, Діана Степанівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Україна є державою з аграрно-промисловим розвитком, тому землі сільськогосподарського призначення мають велику цінність. В ході виконання кваліфікаційної роботи були розглянуті наступні питання: вивчення нормативно-правової бази щодо оформлення прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення та визначення їх оціночних показників; повна характеристика та здійснення геодезичних робіт на досліджуваному об’єкті; опрацювання геодезичних та землевпорядних вишукувань в програмних комплексах; розробка технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для подальшої передачі їх ТОВ “АГРІТА” в користування на умовах оренди для ведення товарного сільськогосподарського виробництва; реєстрація земельних ділянок в базі даних Державного земельного кадастру; розрахунки балів бонітету агровиробничих груп ґрунтів, що розташовані на земельних ділянках; визначення показників нормативної та експертної грошової оцінки земель.
Keywords: Землі сільськогосподарського призначення; бонітування ґрунтів; грошова оцінка