Розробка механізму завантаження блоків контейнерного типу - Левченко, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У проектній частині було здійснено ретельний розгляд наявних конструктивних рішень для тракторних причепів та поточних напрямів у їхньому проєктуванні. Створено концептуальну модель універсальної платформи, що гарантує багатофункціональність причепа. Виконано міцності розрахунки ключових складових та механізмів, визначено параметри рами, ходової частини та гідравлічної системи. У блоці охорони праці та довкілля проаналізовано небезпеки, що виникають під час використання тракторного причепа, та сформульовано заходи для їх усунення. Взято до уваги положення законодавства та нормативи екологічної безпеки. Розроблено інструкції з безпечного використання причепа, включно з використанням засобів індивідуального захисту для операторів та систем контролю стану причепа. В економічній частині проведено техніко-економічний аналіз запропонованої конструкції. Визначено собівартість виготовлення причепа, з врахуванням витрат на матеріали, оплату праці та амортизацію.
Keywords: тракторний причеп; рама; мультиліфт; контейнер; модульне виконання; механізм