Удосконалення перевезення будівельних вантажів автомобілями ТОВ «БТК»ДНІПРО» - Нестеренко, Владислав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті аналізу літературних та Інтернет-джерел встановлено, що при транспортуванні будівельних матеріалів особливу увагу слід приділяти таким питанням як маршрутизація руху транспортних засобів у місті; вибір раціональних транспортних засобів за собівартістю та продуктивністю перевезень; узгодження роботи рухомого складу та НРМ для запобігання виникненню простоїв. В результаті маршрутизації складено 6 раціональних маршрутів руху автомобілів – один маятниковий та п’ять кільцевих. Через складення змінно-добового завдання автомобілям їх середній простій під час очікування навантаження або розвантаження має зменшитися, у середньому, на 0,3 години за зміну. Для відповідної організації роботи водіїв розраховано їх потрібну кількість, що дорівнює 14 чоловік, розроблено графік роботи на місяць, який забезпечить належне використання часу роботи, надійність та безпеку перевезень. При впровадженні запропонованих заходів (маршрутизація перевезень та усунення наднормативних простоїв) можна отримати економічного ефекту у розмірі 224928,19 гривень на рік. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в роботі вантажних підприємств автомобільного транспорту. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: автомобіль; витрати; маршрут; міське сполучення; продуктивність; собівартість; ефект