Підвищення ефективності організації дорожнього руху на ділянці магістральної вулиці м. Харків - Кулик, Євгенія Геннадіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження – дорожній рух транспортного потоку. Предмет дослідження – схеми організації дорожнього руху на ділянці вулиці Гвардійців-Широнінців м. Харків. Мета роботи – підвищення ефективності організації дорожнього руху на ділянці вулиці Гвардійців-Широнінців за рахунок впровадження координованого управління та використання технічних засобів організації дорожнього руху. Метод дослідження: аналітичний, графоаналітичний розрахунок параметрів координованого регулювання рухом, натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків. Отримані результати: проведено аналіз умов введення координованого управління на магістралях, досліджені характеристики транспортних потоків на перехрестях та перегонах магістральної вулиці, запропоновані та порівняні заходи, які підвищують рівень безпеки руху та зменшують затримки. Розроблено графік координованого управління.
Keywords: організація дорожнього руху; транспортний потік; затримки транспортних засобів; координоване управління дорожнім рухом