Проектування поста з обслуговування гідроприводів для бази з ТО і ремонту БДМ - Фесенко, Олексій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У дипломному проекті розглянуто питання вдосконалення технічної експлуатації БДМ шляхом застосування засобів для виконання робіт з очищення cистем змащення двигунів внутрішнього згоряння будівельних і дорожніх машин. Об’єкт розробки - база механізації з постом обслуговування гідроприводів будівельних і дорожніх машин. Метод розробки - аналітично-графічний. Виконано розрахунок річного обсягу робіт з ТО та Р, розрахунок площ постів та ділянок виробничого корпусу, розрахунок чисельного складу працівників підприємства в кожному відділенні, ділянці та допоміжному підрозділі. Розроблено пост очищення робочої рідини. Розраховано параметри гідроциклона конусного типу для видалення пухирців повітря з об’єму робочої рідини в очисній установці поста обслуговування гідросистем будівельних і дорожніх машин. Розроблено креслення генерального плану ремонтної бази та виробничого корпусу. Розроблено креслення відділення обслуговування гідроприводів будівельних і дорожніх машин та гідросхему поста обслуговування гідроприводів. Виконано розрахунки очікуваного економічного ефекту від використання спроектованого поста обслуговування гідросистем будівельних і дорожніх машин.
Keywords: база механізації; графік ппр; робоча рідина; відцентровий очищувач; гідросхема