Сучасні інформаційні технології моделювання мостових споруд - Красільніков, Дмитро Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі розглянуте питання моделювання мостових споруд на прикладі проекту реконструкції шляхопроводу на автомобільної дороги Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь. Наведено розрахунки з використанням програмного комплексу «ЛІРА», за методом скінченних елементів, існуючих аналітичної і дискретної моделі мостових споруд. Розроблена модель типу «конструкція-ґрунт». Виконано порівняння аналітичної і дискретної моделі та моделі типу «конструкція-ґрунт» для виявлення найбільш достовірного і економічного методу розрахунку. Отримано висновок і пропозиції, щодо використання цієї моделі при проектуванні мостових споруд.
Keywords: розрахунки штучних споруд; мостова споруда; моделювання; програмні комплекси; розрахунки