Транспортний засіб категорії М2 . Розробка коробки передач та аналіз керування антіблокувальних систем. - Кулик, Ігор Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М2. Мета роботи – розробка коробки передач транспортного засобу категорії М2 та аналіз керування антіблокувальних систем. В ході проектування кваліфікаційної роботи бакалавра, був проведений аналіз автомобілів-аналогів, та визначені основні параметри проектуємого транспортного засобу та побудовані графіки тягово-швидкісних властивостей. Визначено всі необхідні параметри і побудовано складальне креслення трьохвальної коробки передач транспортного засобу категорії М2 та розроблено технологічний процес виготовлення зубчастої муфти синхронізатора другої передачі. Також був проведено аналіз керування антіблокувальних систем. Були розглянуто питання охорони праці при експлуатації та обслуговуванні транспортного засобу категорії М2, та проведено розрахунок вартості розробки коробки передач. Результати кваліфікаційної роботи бакалавра можуть бути використані при проектуванні трансмісій транспортних засобів категорії М2 або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; тяговий аналіз; трансмісія; коробка передач; антиблокувальна система