Заходи щодо забезпечення нормативного стану навколишнього середовища магістральних газопроводів природного газу - Жидков, Артем Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі проведено оцінку впливу експлуатації магістральних газопро-водів природного газу та розроблено природоохоронні заходи. Продемонстровано природні кліматичні, гідрогеологічні та грунтово-рослинні характеристики ділянки, що досліджено. Надано докладну характеристику виробництва: опис технологічних процесів, основні принципи та процедуру проведення ОВНС. Охарактеризовано техногенні складові та основні джерела впливу на довкілля, наведено розрахунки цих впливів. Запропоновані рекомендації щодо впровадження природоохоронних заходів, які знизять ступінь впливу на природне середовище.
Keywords: оцінка впливу на навколишнє середовище; магістральний газопровод; газорозподільна станція; забруднююча речовина; гранично допустима кон-центрація; джерела впливу; техніка безпеки; охорона праці