Топографо-картографічне та геодезичне забезпечення проведення нормативної грошової оцінки в селі Артемівка Харківського району Харківської області - Бірюков, Віталій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Нормативна грошова оцінка земель є важливою складовою частиною Державного земельного кадастру, оскільки від неї нараховуються земельний податок та орендна плата, які надходять до органів місцевого самоврядування. Ці кошти використовуються для розвитку відповідної територіальної громади. Топографо-картографічне та геодезичне забезпечення проведення нормативної грошової оцінки є важливим, оскільки дозволяє визначити координати межі населеного пункту і всіх земельних ділянок, що розташовані на його території, визначити землі, що входять до складу села. Геодезична зйомка населеного пункту є топографічною та картографічною основою для визначення нормативної грошової оцінки земель. Питання грошової оцінки були досліджені на конкретному прикладі – с. Артемівка Харківської області.
Keywords: населений пункт; нормативна грошова оцінка; земельні ділянки