Оцінка впровадження засобів заспокоєння дорожнього руху на елементах вулично-дорожньої мережі м. Харкова - Ареф'єв, Олександр Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи - дослідження оцінки показників ефективності застосування засобів заспокоєння дорожнього руху на елементах вулично-дорожньої мережі на прикладі пішохідного переходу. Об’єкт дослідження – процес руху транспортних засобів та пішоходів на ділянці вулиці в зоні пішохідного переходу. Предмет дослідження – оцінка ефективності застосування засобів заспокоєння дорожнього руху. Набули подальшого розвитку наукові підходи дослідження транспортних потоків і пішохідних потоків при застосуванні засобів заспокоєння руху. Рекомендації з впровадження: розробки можливо використовувати при попередній оцінці варіантів облаштування тих чи інших засобів заспокоєння руху на наземних пішохідних переходах.
Keywords: Транспортний потік; Пішохідний потік; Ефективність дорожнього руху; Заспокоєння дорожнього руху