Дослідження ефективності процесу згоряння рослинного палива у циліндрі дизеля - Ріпка, Микита Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метою даної дипломної роботи магістра є дослідження ефективності процесу згоряння альтернативних палив у циліндрі дизеля. Об’єктом досліджень є процес згоряння палива та тепловиділення у циліндрі автотракторного дизеля 4ЧН12/14. Предмет дослідження – оцінка впливу та аналіз ефективності використання альтернативних палив рослинного походження з точки зору покращення характеристик процесу теплопідводу у циклі. Задачі дослідження : В роботі виконане: – дослідження актуальності проблеми використання рослинних палив у дизелях, – підготовка й обробка експериментальних даних, – розрахунок характеристик тепловиділення, – розрахункове дослідження ефективності згоряння сумішевого палива в циліндрі дизеля і визначення максимального ККД.
Keywords: індикаторна діаграма; тепловиділення; енерго - ексергитичний метод; ексергия; енергія; анергія; ефективний ККД