Техноло-кошторисні аспекти експлуатаційного утримання автомобільної дороги - Котенко, Антон Денисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Визначені перелік робіт з експлуатаційного утримання, конкретні елементи дороги, що потребують виконання робіт, місця проведення робіт; розроблено технологію виконання обраних робіт та визначено ресурси для їх виконання; дістали подальшого розвитку методичні підходи до автоматизації кошторисних розрахунків у дорожній галузі, що реалізовано у формі рекомендацій з використання інструментарію ПК "Будівельні технології: Кошторис 8" для об'єктивного оцінювання вартості послуг з експлуатаційного утримання; обґрунтовано перспективи впровадження штучного інтелекту для автоматизації кошторисних розрахунків, підвищення точності планування експлуатаційного утримання.
Keywords: експлуатаційне утримання; кошторисна вартість; дорожні послуги; BoQ; КДУ; договірна ціна; методичні рекомендації