Удосконалення організації дорожнього руху на елементах вулично-дорожньої мережі міста Луцька. Частина 1. Розробка та оцінка заходів щодо покращення транспортного обслуговування учасників руху на кільцевій розв'язці просп. В. Мойсея – просп. Президента Грушевського – вул. Стрілецька – вул. Яровиця – вул. Винниченка - Кобзєв, Віталій Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В ході аналізу існуючої системи організації дорожнього руху на кільцевій розв’язці виявлено наступні проблеми: організація потоку пішоходів, оскільки на перехресті немає світлофорів на чотирьох з п’яти підходів, час очікування в «години пік», який значно збільшується при дуже щільному потоці і тому, автомобілі не мають змоги в'їхати в коло, що призводить до заторів на в'їздах. В ході порівняння існуючого та перспективного варіантів отримано що пропоновані заходи розроблені вірно та впровадження їх дозволить зменшити рівень затримок на перетини та підвищити ефективність кільцевої розв’язки в цілому.
Keywords: ефективність; інтенсивність транспортного потоку; моделювання; організація дорожнього руху; склад транспортного потоку; Vissim