Альтернативні шляхи поводження з твердими побутовими відходами в Харківській області - Іванова, Вікторія Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботи проведено аналіз нормативно-правової документації та системи поводження з ТПВ в Україні, проаналізовано обсяги формування побутових відходів у м. Харків, розглянуто методи енергетичної переробки ТПВ, а також альтернативні шляхи поводження з ТПВ м. Харкова через відсортування небезпечних відходів і механіко-біологічної обробки.
Keywords: тверді побутові відходи; термічна переробка; механіко-біологічна обробка.