Підвищення ефективності доставки навалочних вантажів в місті Харків підприємством ТОВ «ПРОМО ТРАНС» - Зубко, Василь Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розроблено технологію доставки навалочних вантажів, а саме піску в міських умовах. Оскільки технологічні процеси замовників вимагають доставки вантажів від конкретних відправників, зміна закріплення споживачів за постачальниками виявилася неможливою. Тому було розроблено сім маятникових маршрутів зі зворотним пробігом без вантажу. Було складено графіки сумісної роботи вантажних автомобілів та пункту навантаження для зменшення непродуктивних простоїв автомобілів в чергах. В результаті розрахунків було визначено, що економічний ефект дорівнює 263820 грн/рік, а ефективність запропонованих заходів 7,7 %. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись для процесів доставки навалочних вантажів в міських умовах. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: маршрут; перевезення піску; транспорті засоби; графік; ефект; витрати