Комплекс інженерно-геодезичних робот для розробки проєкту капітального ремонту на ділянці дороги у Дніпропетровській області - Лобода, Микола Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено комплексний збір, систематизацію та аналіз вихідних даних, що характеризують об’єкт інженерно-геодезичних вишукувань для автомобільної дороги. Проаналізовано умови виконання вишукувальних робіт та обґрунтовано вибір сучасних методів інженерно-геодезичних вимірювань, які застосовуються під час проєктування, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг. У роботі детально розглянуто технологію виконання польових і камеральних геодезичних робіт, включаючи створення планово-висотного геодезичного обґрунтування, виконання топографічної зйомки та камеральну обробку результатів вимірювань. Із застосуванням сучасних систем автоматизованого проєктування сформовано цифрову модель місцевості та створено цифрові інженерно-топографічні плани, які відповідають вимогам чинної нормативно-технічної документації та можуть бути використані для подальшого проєктування об’єктів дорожньої інфраструктури.
Keywords: автомобільна дорога; капітальний ремонт; інженерно-геодезичні вишукування; GPS-зйомка; система автоматизованого проєктування