Побудова цифрової моделі місцевості для розробки проєкту капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка - Капран, Владислава Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі ділянки автомобільної дороги Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка з км 24+400 до км 27+600. Мета дослідження – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі автомобільної дороги Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка з км 24+400 до км 27+600 у відповідності до існуючих нормативних вимог. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації, нормативних документів та літературних джерел, стосовно розробки проєкту капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка з км 24+400 до км 27+600. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка з км 24+400 до км 27+600. В результаті розробки кваліфікаційної роботи виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, аналіз методів оцінки безпеки руху, оцінку умов руху за коефіцієнтами аварійності, безпеки та швидкостями руху, аналіз нормативно-правового забезпечення з виконання інженерно-геодезичних робіт, аналіз сучасних програмних комплексів для створення топографічних планів, побудова цифрової моделі місцевості за допомогою програмного комплексу Topocad.
Keywords: автомобільна дорога; план траси; ЦММ; topocad; система автоматизованого проєктування