Проєктування мостового крана вантажопідйомністю 4,5 т - Гур'єв, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи - проєктування мостового крана вантажопідйомністю 4,5 т. Проведено огляд конструкцій вітчизняних та зарубіжних мостових кранів. Визначено основні переваги, недоліки та напрямки розвитку мостових кранів. На основі проведеної роботи запропонована нова конструкція мостового крана вантажопідйомністю 4,5 т. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: кран; візок; електромагніт; балка; міцність; продуктивність; робочий орган