СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА - Пипенко, І. С.; Пипенко, И. С.; Pypenko, I. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
Розглянуто теоретичні положення щодо встановлення суб’єкта під час управління потенціалом підприємства. Основною метою статті є обґрунтування складу системи управління потенціалом підприємства згідно з конструктивно-кібернетичним підходом. Розроблено систему управління потенціалом підприємства на підставі виділення цілеспрямованого контура, що організований у цикли: розширений та елементарні, в рамках яких відокремлені вирішальні, перетворювальні та інформаційно-контрольні блоки. Запропонована система управління містить обґрунтований склад управлінських робіт, необхідних для створення, реалізації та використання потенціалу підприємства. Сформо-вана система управління має цільовий циклічний характер, дозволяє своєчасно адаптуватися до змін стану потенціалу підприємства, рівня використання кожного складового елемента, оперативно застосовувати отриману інформацію в керуючій підсистемі.
СИСТЕМА УПРАВЛЕНИЯ ПОТЕНЦИАЛОМ ПРЕДПРИЯТИЯ
SYSTEM OF ENTERPRISE POTENTIAL MANAGEMENT
Keywords: потенціал; ресурси; зусилля; елементи; процес; управління; об’єкт управління; суб’єкт управління; система; потенциал; ресурсы; усилия; элементы; процесс; управление; объект управления; субъект управления; система; potential; resources; efforts; elements; process; management; object of management; subject of management; system; 658.011.12