Дослідження впливу екологічних норм на конструктивні рішення сучасних автомобілів - Скоробрух, Сергій Валентинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – є аналіз впливу впровадження екологічних норм на конструктивні рішення сучасних автомобілів та розробка рекомендацій для їх удосконалення. Об’єкт дослідження – сучасні автомобілі, які відповідають різним екологічним стандартам. Предмет дослідження. Вплив екологічних норм на конструктивні рішення автомобілів. У дипломної роботі розглянуто екологічні норми, що потребують адаптації конструктивних рішень у виробництві сучасних автомобілів. Дослідження у цій сфері сприяє розробці ефективних технічних рішень для зменшення викидів і покращення екологічної ситуації в Україні. Ця тема є надзвичайно актуальною для забезпечення балансу між потребами населення та екологічними стандартами.
Keywords: автомобіль; викиди; норми; стандарти; забруднення; паливо; ефективність; технічний стан; електромобіль; енергоспоживання; експлуатація