Розробка мостового крану вантажопідйомністю 33 т - Тур, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У даній роботі розроблена методика проектування мостового крану з проміжною вантажопідйомністю. Об’єкт дослідження – мостовий кран. Мета роботи – розробка методики проектування мостового крану проміжної вантажопідйомності. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі запропонована методика проектування мостового крану проміжною вантажопідйомністю. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування вантажного візка, пересування крана, розрахунок металевої конструкції. Розглянути заходи що до охорони праці. Виконано економічне обґрунтування проекту.
Keywords: металева; поліспаст; кран; конструкція; мостовий; візок